Βιογραφικο

  • OFFICIAL YOUTUBE
  • OFFICIAL INSTAGRAM

Ο Αλέξανδρος Τζουγανάκης γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης.

Σε ηλικία επτά χρονών εγκαταστάθηκε στην Αθήνα με την οικογένεια του. Έκτοτε η Κρήτη βρίσκεται πάντα στο νου του και τον καθοδηγεί.

Ο Αλέξανδρος μεγάλωσε μέσα σε μουσικό περιβάλλον, καθώς ο πατέρας του είναι ο Μιχαήλ Τζουγανάκης. Οι ήχοι του λαούτου, το σάζι, το ούτι, το μπουλγαρί, η λύρα, και άλλα μουσικά όργανα που άκουγε καθημερινά, του κίνησαν το ενδιαφέρον.

Τα ακούσματα της Κρήτης και γενικότερα οι μελωδίες ήταν πλέων τρόπος ζωής της καθημερινότητας του. Στην ηλικία των τεσσάρων χρόνων ασχολείται περισσότερο με τα μουσικά όργανα. Το αγαπημένο του παιχνίδι έχει γίνει πλέον ο ήχος που πηγάζει από το γρατζούνισμα των χορδών και ιδιαίτερα του λαούτου.

Στα επτά του χρόνια, έρχεται η μέρα που αγκαλιάζει το πρώτο δικό του λαούτο και από τότε δεν αποχωρίζεται τον ήχο του. Έτσι αρχίζει να διαμορφώνει το μουσικό του χαρακτήρα επάνω στην πρωτότυπη οικογενειακή του κληρονομιά.
Σε ηλικία δέκα χρονών, σε συναυλία του πατέρα του, κάνει την πρώτη του εμφάνιση παίζοντας κρουστά. Από τα 15 του χρόνια και έπειτα εμφανίζεται ενεργά σε συναυλίες μαζί με τον πατέρα του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λίγο αργότερα παράλληλα με την μεγάλη του αγάπη, την μουσική, ξεκινάει τις σπουδές του και φοιτά στο University of Derby στο τμήμα Civil Engineering.

Τραγουδά με δικό του ύφος αγαπημένα ακούσματα της ελληνικής σκηνής και επηρεασμένος από την απαράμιλλη μουσική κληρονομιά της Κρήτης διασκευάζει, συνθέτει και γράφει στοίχους σε δικά του τραγούδια.

Το 2013 δημοσιεύει το πρώτο δικό του τραγούδι σε μουσική και στοίχους, με τίτλο “Όνειρο”.